A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Menü

BioXan - kiegyensúlyozó gyógynövény kapszula

Youtube videók

Feszült és stresszes vagy? Szorongsz, pánikolsz? Hajlamos vagy a túlpörögni? Egész nap rohansz és ennek sosincs vége? Este nehezen alszol el, mert folyamatosan agyalsz? Nem szeretnéd kémiai szerekkel mérgezni magad, mégis hatékony megoldást keresel a feszült hétköznapokra? A megoldás BioXan! 

OGYÉI NOTIFIKÁCIÓS SZÁM: 19115/2017

Kiszerelés: 60 db vegán kapszula

 • 24 gyógynövény szinergizmusa
 • Adaptogén gyógynövények felhasználásával
 • Nincsenek mellékhatások, nem okoz hozzászokást, nem okoz tompaságot!
Várható szállítás: 2024. július 19.
Elérhetőség: Raktáron

Barion

 

Vásárláshoz lépj be vagy regisztrálj: 

https://www.myrobalanmed-partner.com/customer/login

Leírás

Miért különleges a BioXan?

Speciális gyógynövény párosítás

A BioXan gyógynövényalapú étrend-kiegészítő a hagyományos tibeti egészségkultúra elvei szerint a távol-keleti gyógynövények különleges erejét és tulajdonságait, a hazai gyógynövények környezet azonos rezgésével ötvözve került összeállításra.
 

Egyedülálló, a tibeti gyógyászati elven összeállított összetevők:

álombogyó, aranygyökér, ázsiai gázló, borsmenta, citromfű, citromverbéna, fahéj, galagonyavirág, golgotavirág, hársfavirág, indiai bazsalikom, indiai citromfű, jázminvirág, kamilla, kínai csüdfűgyökér, komló, kudzu, levendula, macskagyökér, macskamenta, orvosi zsálya, roiboos, szerecsendió, szurokfű.

 
 

Egyensúlyteremtő tulajdonság


A BioXan összetevői olyan gyógynövények, melyek tiszta, egyensúlyteremtő tulajdonsága segíti a tudat békés elnyugvásának megteremtését, ami megalapozza a belső harmónia kibontakozását.
 
 

Lehetetlen hozzászokni


Egy-egy gyógynövény olyan kis mennyiségben van jelen a kapszulában, hogy lehetetlen hozzászokni egy bizonyos hatóanyaghoz és mellékhatás sem alakulhat ki.
 

Összetett hatás


Orvosegyetemi kutatások eredményei szerint az ilyen módon összeállított keverék különösen mély, összetett, az egész szervezetre kiterjedő hatással bír.

24 gyógynövény együttes ereje


A BioXan 24 speciálisan összeválogatott gyógynövényt tartalmaz, melyek egymást támogatva fejtik ki hatásukat.

Természet rendszeralkotó ereje


Orvosegyetemi kutatások eredményei szerint a tibeti gyógyászat elvei alapján összeállított keverék különösen mély, összetett és az egész szervezetre számára kiterjedő hatással bír.

 

Egyedülálló, azaz a 24 gyógynövény együttesen egy új elegyet lépezve egy egészem más, komplexebb és mélyebb hatást ér el, mint a 24 gyógynövény külön-külön.

 
 
Mindennapi stressz kezelésére, alvás javítására függőség és tompaság nélkül. Rendelj most! Természetes megoldás 24 gyógynövénnyel! Tibeti gyógyászat alapján. 

OGYÉI NOTIFIKÁCIÓS SZÁM: 19115/2017

 
 

Erdélyi Zoltán vagyok, a Myrobalan termékek megálmodója és összeállítója.

Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A tantrikus - a teljességünkkel dolgozó, mint Test, Energia és Tudat - buddhista módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. 

Évek óta tanulmányozom a tibeti gyógyászat gyógyszerkészítési elveit és már az első pillanattól csodálattal töltött el az a rendkívül mély tudás, mely a gyógynövényeket nem csak hatóanyagukat, hanem ízüket és energetikájukat figyelembe véve egészen egyedi módon állítja össze a legerősebb szinergizmussal a készítményeket. Az első készítmények, melyeket összeállítottam úgynevezett csülenek voltak, melyek olyan különleges erővel bíró pirulák, melyeket a tibeti tantrikus hagyomány leginkább a gyógyító-, fiatalító- és az úgynevezett hosszú élet gyakorlatokhoz használ. 

Ezek készítése nagyon nagy örömmel töltött el. Innen jött az az ötlet, hogy mi lenne, ha megpróbálkoznék a tibeti elveket használva új készítményeket megalkotásával. Az ötletet tett követte és nagyon sok tanulás és kutatás után kialakult az azóta használt fúziós elv, melynek alapján 2010-ben elkészültek az első készítmények. 

Évek óta foglalkozom betegekkel, akiknek leginkább a tibeti gyógyászat terápiás módszereit alkalmazva próbálok segítségükre lenni egészségük megtartásában, vagy a már kialakult betegség esetén egy kiegyensúlyozott állapot helyreállításában. A páciensem majd mindegyike az általam összeállított készítményeket szedi.
A termékek fejlesztése mellett rendszeresen tartok képzéseket a tibeti gyógyászattal, annak terápiás módszereivel és tibeti mozgógyakorlatokkal kapcsolatban, illetve természetgyógyászati praxisomban leginkább a tibeti gyógyászat módszereit alkalmazom.

Rajongok a gyógynövényekért és minden készítményemet rendszeresen átnézem, hogy mit tudnék rajta javítani, hogy még jobb legyen. Ez számomra nem munka, hanem művészet.

Mindennapi stressz kezelésére, alvás javítására függőség és tompaság nélkül. Rendelj most! Természetes megoldás 24 gyógynövénnyel! Tibeti gyógyászat alapján. 

OGYÉI NOTIFIKÁCIÓS SZÁM: 19115/2017

 
 

Elégedett vásárlóink véleménye. Csak néhány a teljesség igénye nélkül...

"Egy hónapja szedem a Bioxant napi 2 szemet de elmondani nem tudom mennyire hálás vagyok azoknak az embereknek akik ezt kifejlesztettek...Mióta szedem talán egyszer kellett bevennem mellé egy fel rivotrilt... Végre ujra van ÉLETem"


"A természetgyógyászom ajánlotta, így bátran rendeltem meg. Jól tettem, mert nagyon bevált! Ajánlom!!!!"


"Nagyon jó. Ahogy elkezdtem szedni javult a hangulatom, bátrabban megyek ki a házból. Csak ajánlani tudom, mert tényleg nagyon jó."


"Ez valóban nagyon jó, sokkal jobb a közérzetem. Most rendeltem a 2. dobozzal."


"Nemrég ajánlotta az egyik ismerősöm ezt a készítményt, a lányának vette és nagyon bevált neki. Ő semmit nem szed mellette."


"Nagyon klassz! Mindenkinek ajánlom, gyógyszer mellé nyugodtan.Én teljesen kicserélődtem tőle. Se szorongás,,se pánik ;-)"


"Én a fiamnak adom reggel egyet. Hiperaktív gyógyszer mellé szedjük. Csak suli időben. Nyugodtabb kiegyensúlyozottabb."


"Egy hónapja szedem, napi 2-t. Nekem mellékvese támogatásra ajánlotta az orvosom. (Elég stresszes életet élek) Eddig azt vettem észre, hogy jobbakat alszom és nehezebben tudják felborzolni az idegeimet. Ma rendeltem meg a következő adagot!"

 

Kinek ajánlott a BioXan?

 • Mindenkinek, aki indokolatlan feszültséget érez és gyakran pánikol

 • Mindenkinek, félelmei vannak 

 • Mindenkinek, aki nem túl sok stressz van az életébe és segítség nélkül nem tudja feldolgozni

 • Mindenkinek, aki szorong és a legváratlanabb helyzetekben jön rá a pánikroham

 • Mindenkinek, aki nehezen dolgozza fel a napi megpróbáltatásokat munkahelyén és a magánéletben

 

Miért válassz természetes megoldást?

A kémiai szerekkel ellentétben a gyógynövények 

 • Nem okoznak hozzászokást
 • Nem okoznak mellékhatásokat
 • Nem okoznak tompaságot

 

A BioXan már 11-12 éves kortól adható, akár a kapszulát szétszedve, a gyógynövényport folyadékban feloldva.

Mindennapi stressz kezelésére, alvás javítására függőség és tompaság nélkül. Rendelj most! Természetes megoldás 24 gyógynövénnyel! Tibeti gyógyászat alapján. 

OGYÉI NOTIFIKÁCIÓS SZÁM: 19115/2017

 

Minőség


A Myrobalan termékek gyógynövényei Németországból, Európa egyik legnagyobb, közel 100 éves múltra visszatekintő gyógynövény-forgalmazójától, a Galke GmbH üzeméből származnak. A döntést a biztos múlt, a stabil piaci háttér mellett a megbízható német precizitáson túl a gyógynövények és a gyártási technológia magas minősége segítette. Természetesen a gyógynövények mindegyike minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik.
A gyógynövények feldolgozás a GMP (Good Manufacturing Practice/Jó gyártási gyakorlat) iránymutatás. 
 
 

Összetevők

Összetevők:

álombogyó, aranygyökér, ázsiai gázló, borsmenta, citromfű, citromverbéna, fahéj, galagonyavirág, golgotavirág, hársfavirág, indiai bazsalikom, indiai citromfű, jázminvirág, kamilla, kínai csüdfűgyökér, komló, kudzu, levendula, macskagyökér, macskamenta, orvosi zsálya, roiboos, szerecsendió, szurokfű.

 

Aktív komponensek 1 kapszulában
Álombogyó 35,78 mg
Aranygyökér 35,78 mg
Indiai citromfű 35,78 mg
Citromfű 33,74 mg
Levendula 34,58 mg
Arab jázmin 27,61 mg
Citromverbéna 27,61 mg
Golgotavirág 27,61 mg
Indiai bazsalikom 27,61 mg
Ázsiai gázló 25,56 mg
Kudzu 25,56 mg
Galagonyavirág 16,36 mg
Komló 16,36 mg
Macskagyökér 16,36 mg
Szerecsendió 16,36 mg
Illatos macskamenta 14,32 mg
Kínai csüdfű 14,32 mg
Orvosi zsálya 14,32 mg
Borsmenta   9,20 mg
Fahéj   9,20 mg
Fokföldi rekettye   9,20 mg
Hársfavirág   9,20 mg
Orvosi székfű   9,20 mg
Szurokfű   9,20 mg
   

 

 

Álombogyó

(lat.: Withania somnifera)

A hagyományos indiai gyógyászat az életerő visszaállítására, az elme megtisztítására, az idegfeszültség csillapítására és az alvás elősegítésére használja. Stresszoldó és nyugtató hatása miatt álmatlanság, szorongás, túlhajszoltság, idegkimerültség és idegrendszeri zavarok kezelésére javallott. Fertőtlenítő és gyulladásgátló hatású, megakadályozza a rákos sejtek növekedését, növeli az ellenálló-képességét és erősíti az immunrendszert, fokozza az anyagcserét és növeli a nemi vágyat. Magas vastartalma miatt a vérszegénység kezelésére is alkalmas.

 


Aranygyökér

(lat.: Rhodiola rosea)

Adaptogén gyógynövény, ami sejt szinten segíti a szervezetet a változásokhoz való alkalmazkodásban. Kiegyensúlyozó hatást fejt ki mind fizikai, mind pszichikai szinten. Megvéd a külső káros hatásokkal szemben, így túlzott stressz esetén egyensúlyba hozza a szervezet homeosztázisát. Az adaptogén növények jellemzően nem specifikusak, így nincs mellékhatásuk. Fontos stresszcsökkentő gyógynövény. Tibetben rossz hangulat, krónikus fáradtság, a nagy magasságokban jelentkező hegyi betegség ellenszereként, serkentőszerként alkalmazták a teljesítmény javítására.

Az ősi népgyógyászati tapasztalatokon túl modern tudományos eredmények is igazolják rendkívüli hatékonyságát. Skandináv országokban számos tudományos kutatással igazolták, hogy kúraszerű alkalmazása során, a stresszel és a betegségekkel szemben ellenállóbbak lettek.

Az igazolt hatások a következők:

 • Stressz- és depresszióellenes hatás (ezt szinte minden kísérlet kimutatta)
 • A szorongás oldása, a hangulat javítása
 • A szívizom funkcióinak erősítése, szívritmus-szabályozás, keringésjavítás
 • Az immunrendszer erősítése, daganatellenes hatás (betegeknél a kemoterápia káros hatásainak enyhítése)
 • Az állóképesség, a sportteljesítmény, valamint a mentális, szellemi funkciók fokozása
 • A szexuális funkciók harmonizálása
 • A vércukor-szabályozás normalizálása
 • A máj védelme
 • Erős antioxidáns védelem sejtszinten, a sejtek oxigénellátásának fokozása
 • Az idős korral járó rendellenességek és betegségek megelőzése

 


Ázsiai gázló

(lat.: Centella asiatica)

Segít az idegsejtek közötti ingerület átvitelt biztosító neurotranszmitterek termelésében, az erek regenerálódásában. Kötőszövet- és érfalerősítő, fokozza a nyirok-, a vénás- és az agyi erekben történő keringést, emiatt használják a memória és a koncentráció javítására, a mentális képességek fejlesztésére. Vizsgálatok bizonyították, hogy részben az Alzheimer-kórral együtt járó emlékezetvesztést is vissza tudja fordítani.

Elképesztő bőrgyógyító képességekkel rendelkezik (pl. fekélyes elváltozások, lábszárfekélyek, visszérgyulladás), vízhajtó hatása úgy érvényesül, hogy a vese vezetékeiben segíti a nátrium és a klór kiválasztását, anélkül, hogy befolyásolná a kálium anyagcseréjét.  Adaptogén hatása is tapasztalható.

 • Kognitív funkciókra hat (figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, gondolkodási funkciók)
 • Seprűvénák
 • Visszerek
 • Dagadt, ödémás lábak
 • Arcödémák
 • Aranyér
 • Sebgyógyulás felgyorsítására
 • Hegesedés, égési sérülések
 • Fekélyek, különösen lábszárfekély
 • Bőrbetegségek-ekcéma, pszoriazis, rozácea
 • Narancsbőr ellen, a kötőszövet felépítésére

 


Borsmenta

(lat.: Mentha piperita)

Az ókor óta ismert emésztés- és étvágyjavító jótékony hatása. Használják légúti megbetegedések, hányinger, gyomor-, epe-, gyomor- és bélbántalmak ellen, emésztőszervi megbetegedések esetén. Jó szélhajtó, görcsoldó, idegnyugtató, fejfájás-csillapító, húgyúti fertőtlenítő, érzéstelenítő, fejfájás ellen, pangáscsökkentő, vértisztító és menstruációs zavarok ellen.

 


Citromfű

(lat.: Melissa officinalis)

Idegerősítő, ideg- és szívnyugtató, görcsoldó, depresszió oldó hatás. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is.

Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen jó. Izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is ismert. Javítja az emésztést, csökkenti a vérnyomást és a fejfájást és általános görcsoldó szer. Illóolaja baktérium-, vírus-, sőt gombaölő hatású.

 


Csüdfűgyökér

(lat.: Astragalus membranaceus)

Méregtelenítő hatású, adaptogén gyógynövény. A szervezet védekezőképességét, a gyenge immunrendszert támogatja, stimulálja, segíti a betegségek utáni felépülést mind fizikai, mind lelki értelemben azzal, hogy stabilizál és megerősít. Jótékonyan a vese, a máj és a lép működésére. A kínai gyógyászat a lép és a tüdő energiáinak erősítésére használja. Vizelethajtó hatású, így csökkenti a vizesedés okozta magas vérnyomást. Alkalmazható megfázás, influenza, felső légúti fertőzések esetén. Orvosi tanulmányok bizonyították, hogy támogatást nyújt a HIV-fertőzötteknek, a kemoterápiát vagy sugárkezelés kapott betegeknek, az immunrendszerük megerősítésében.

Rendszeres használata növeli az őssejtek számát a csontvelőben, támogatva a fehérvérsejtek, a védelmi T-limfociták termelődését. Hatóanyagait sikeresen használják szív- és érrendszeri megbetegedések (angina pectoris, infarktus) támogató és preventív gyógymódjában.

Előnyösen hat a prosztataműködésre, a potenciára, frigiditásra, alacsony libidóra, hölgyeknél segít növelni a mellmirigyek méretét.

 


Fahéj

(lat.: Cinnamomum ceylonicum)

Jó hatással van a szellemi képességekre, növeli a koncentrációt, a memóriát, az információfeldolgozás képességét. Ezen kívül nyugtat.

A gyógyászatban emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő, hurutoldó hatása miatt használják.

A szív- és érrendszerre, vérnyomásra, valamint jótékonyan hat a koleszterin- és vércukorszintre is.

 


Galagonyavirág

(lat.: Crataegus monogyna)

Idegesség, idegbetegségek, szívidegesség, szív és érrendszeri betegségek, időskori szívgyengeség, szívgörcs, szívritmus zavar, koszorúér tágulat, koszorúér betegségek, magas vérnyomás, érszűkület, erős szívdobogás, szédülés, szívinfarktus megelőzése esetén.

A galagonya az egyik legkiválóbb szívre ható gyógynövény, úgy erősíti és szabályozza a szívműködést, hogy mellékhatása nincs.

Hatóanyagai csökkentik a vérnyomást (ha nem is közvetlenül), a vér koleszterinszintjét, megakadályozzák a koleszterin érfalra rakódását, javítják a szívizom vérellátást, csökkentik a szívtáji szorító fájdalommal járó (angina pektoriszos) rohamokat.

 


Hársfavirág

(lat.: Tilia cordata)

A hársfavirág izzasztó, köptető, nyálkaoldó, és enyhe nyugtató. Vizelethajtó és gyomorerősítő teakeverékekben is fontos összetevő.

 • nyugtató és idegcsillapító (különösen álmatlanságban szenvedő gyerekek és idős emberek számára)
 • idegerősítő
 • meghűlésnél izzasztó, lázcsillapító és köptető
 • immunerősítő
 • influenzánál vírusölő
 • görcsoldó és epehajtó, nyugtatja az egész emésztőrendszert

 


Indiai bazsalikom

(lat.: Ocimum sanctum)

Adaptogén – helyre állítja az élettani és pszichológiai funkciókat -, véd a stressztől, csökkenti a hatását, szorongáscsökkentő, idegerősítő, segíti az oxigén-felhasználást, állóképesség-növelő, lassítja az öregedési folyamatokat. Támogatja a szív, tüdő és a májműködést, továbbá antibiotikus-, vírusölő-, gombaölő hatású, immunerősítő. Növeli a terápiás kezelések gyógyhatását. Erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő. Támogatja az emésztőrendszer egészségét, szabályozza a vércukorszintet, vértisztító

 


Indiai citromfű

(lat.: Cymbopogon citratus)

Jelentős az idegrendszerre gyakorolt hatása. Nyugtat, segíti az elalvást, növeli az alvási időt, oldja a szorongást, fokozza a koncentrálóképességet. Antibakteriális és gombaellenes hatású, csökkenti a gyulladást, lázcsillapító, antioxidáns, csökkenti a koleszterinszintet, vizelethajtó, görcsoldó, segíti az emésztést. Használják menstruációs problémák enyhítésére, fejfájás és izomgörcsök ellen, reumás megbetegedésekre, a vérkeringés fokozására.

 


Kamilla

(lat.: Matricaria chamomilla)

A kamillában előforduló illóolajok főleg gyulladáscsökkentő hatásúak, immunrendszeri működést serkentő hatás, fogyasztása enyhíti a gyomorpanaszokat, rosszullétet, a hányingert és a bélgyulladás tüneteit. Nyugtató, görcsoldó.

A testünkben kialakuló gyulladásos folyamatok kialakulásáért legtöbb esetben egy ún. COX-2, azaz ciklooxigenáz enzim tehető felelőssé. A kamilla gátolni tudja ennek az enzimnek az aktivitását. Ennek azért is van nagy jelentősége, mert legújabb kutatások szerint a COX-2 enzim a rák kialakulásában is szerepet játszik.

 


Komló

(lat.: Humulus lupulus)

A komló jó nyugtató- és altatószer, használják továbbá étvágytalanság, gyomorpanaszok és idegi eredetű hasmenés esetén is.

Kimutatták, hogy csökkenti a koleszterin-szintet.

 


Kudzu

(lat.: Pueraria lobata)

Stabilizálja az idegrendszert, befolyásolja az agy szerotonin- és dopamintermelését, melyek biztosítják a folyamatos ingerületvezetést. A dopamin és szerotonin felelős a kedélyállapotért és a gyökér hatására a szerotonin és dopamin hosszabb ideig marad a keringési rendszerben, és természetes módon stimulálja az agy jutalmazó rendszerét.

Rendkívül jó méregtelenítő, felgyorsítja a mérgező anyagok távozását a szervezetből, májregeneráló és májméregtelenítő hatású, regenerálja, megerősíti a szervezetet, stabilizálja a vérnyomást, szívműködést.

Kínában a láz, megfázás, gyomorproblémák, angina pectoris, allergiák, migrén és hasmenés, szomjúság, fejfájás, fülzúgás és magas vérnyomás miatti merev, fájdalmas nyak kezelésére ajánlották. A gyökér gazdag izoflavin forrás, tartalmaz puerarint, daidzint és daidzeint, geniszteint. A daidzen gyulladásgátló és mikrobaellenes hatású. A daidzin daganatgátló hatású és pozitív hatással van a csontépítő sejtekre, enyhíti a menopauza tüneteit. A genisteint leukémiaellenes hatással bír. A kudzu hatással lehet a neurotranszmitterekre – befolyásolja a szerotonin, GABA, glutamát szintet.

 


Levendula

(lat.: Lavandula angustifolia)

Javítja az életfolyamatokat, feszültségoldó, idegerősítő, nyugtató hatású, fokozza a testi és lelki frissességet. Enyhíti a fejfájást (migrén), a depresszív kedélyállapotot, segíti az elalvást, az alvászavarokat megszűnteti. Antibakteriális, immunerősítő, bélfertőtlenítő, gyulladáscsökkentő.

 


Macskagyökér

(lat.: Valeriana)

Nyugtató, feszültségoldó, szorongás, álmatlanság, idegesség, fejfájás, ideges elalvási és alvási problémák ellen. Enyhe görcsoldó hatás.

 


Macskamenta

(lat.: Nepeta cataria)

Enyhe idegnyugtató, így segíti az alvást, támogatja az emésztést, oldja a menstruációs görcsöket.

 


Golgotavirág

(lat.: Passiflora incarnata)

A hagyományos felhasználása szerint nyugtató, altató, fájdalomcsillapító, szorongás, szívdobogásérzéssel járó idegi szabályozási zavar, emésztésserkentő, idegi eredetű emésztési zavarok, időskori szívgyengeség, nőgyógyászati problémák, sérülések kezelésére. Gyerekkori idegesség kezelésére is alkalmas. Görcsoldó hatása a benne lévő flavonoidoknak és bétakarbolinoknak köszönhető. Nyugtató és szorongásgátló hatása a maltol (depresszáns) és bétakarbolin- tartalmával magyarázható. Ezek serkentik a központi idegrendszert.

 


Orvosi zsálya

(lat.: Salvia officinalis)

Az évszázados tapasztalatok után tudományos vizsgálatok is kimutatták, hogy a zsálya illóolaj- és cseranyag-tartalmánál fogva fertőtlenítő, izzadáscsökkentő, baktériumölő, gyulladásgátló, bélhurut-ellenes hatású. Teája kitűnő toroköblítő, jó hatású fogíny-, száj- és torokgyulladásra. A porított levél szájvizek, fogporok készítésére is alkalmas.

Az ajurvéda menstruációs panaszokra, a szoptató anyák emlőgyulladására, valamint kedélybetegség, álmatlanság, aranyér és szembetegség gyógyítására javasolja.

 


Roiboos

(lat.: Aspalathus linearis)

Görcsoldó, gyulladásgátló és anti-allergén. Antioxidáns hatása lassítja az élettani öregedést és jó hatással van a prosztatagyulladásra. Enyhíti a fejfájást, az asztma, a szénanátha tüneteit, jótékony hatással van az álmatlanságra, hasnyálmirigy bántalmakra és elősegíti az emésztést. Külsőleg hatásos ellenszere a bőrbetegségeknek, mint az ekcéma, pikkelysömör. Gyomoridegesség és fejfájás enyhítésére is javallott, csökkenti a gyomorégést, az allergiák során létrejött gyulladásos folyamatokat, káliumpótló, serkenti az anyagcsere folyamatokat, oldja a szélgörcsöt, magas vérnyomás ellen is ajánlott. Lassítja, bizonyos esetekben meg is állítja a sejtek káros elváltozását.

 


Szerecsendió

(lat.: Myristica fragrans)

Kis mennyiségben jótékony befolyással bír a vérnyomásra, neurózisra, fejfájásra, görcsös menstruációra. Európában főleg gyomorgörcsök ellen használták, aromás olaja oldja a stresszt, javítja a szellemi képességeket, gyakori összetevője a köhögéscsillapító tinktúráknak. A szerecsendió 10%-ban tartalmaz illóolajokat, összesen 40 komponenst fedeztek fel benne. Ezek hangulatjavító hatásúak, nyálkaoldók, hasmenés esetén székletfogók, menstruációs nehézségek esetén jótékony hatásúak. A frissen őrölt szerecsendiót inhalációs adalékként használják légcsőhurut okozta köhögéseknél, valamint gyomortonik készítéséhez. Étvágyjavító hatása van és segít hasmenés, Crohn-betegség esetén. Élénkíti a szívet és a vérkeringést.

 


Szurokfű

(lat.: Origanum vulgaris)

Kiváló köhögéscsillapító és étvágyjavító gyógynövény, és idegnyugtató tulajdonsága miatt is használják. Jótékony hatású puffadásnál, teltségérzettel járó gyomor-bélrendszeri panaszoknál. Szélhajtó, epehajtó és görcsoldó hatású. Köhögéscsillapítónak, hörgő- és hangszalaggyulladás, rekedtség esetében használjuk. Étvágyjavító, görcsoldó, antiszeptikus, élénkítő, köptető, emésztést könnyítő, epehajtó, valamint gyenge vizelethajtó és izzasztó hatása is van. Székrekedést szüntet. Reumát, köszvényt kezelhetünk vele. Meghűlés csillapító, köptető: Minden szurokfűféle két, kémiai összetételében rokon illóolajat tartalmaz, amelyek elősegítik a nyálkás váladékok felszakadását és ezzel könnyebben felköhöghetővé válnak. Illóolajai segítenek száj- és torokgyulladás esetén.

Emésztésserkentő, nyugtatja az emésztőrendszer simaizmait, ezért görcsoldó hatással bír. Emellett egyes emésztőrendszeri paraziták kiűzésére is alkalmas.

 


Citromverbéna

(lat.: Verbena odorata)

Nyugató, szorongásoldó, stresszoldó, gyomorrontásra és lázcsökkentésre kiváló. Csillapító tulajdonságainak köszönhetően enyhíti a heves megfázás tüneteit, ellazítja az izmokat, jó az asztmára, bélgörcsre, szorulásra és hasmenésre.

 


Jázminvirág

(lat.: Jasminum grandiflorum)

Emeli az energiaszintet, növeli a koncentrációképességet, csökkenti a szorongást, nyugtatja az idegeket, nyugodt alvást biztosít. Erősíti az immunrendszert, segít a megfázás, és influenza elleni védekezésben. Hatásos fertőtlenítő, baktérium-és gombaölő, valamint vírusellenes tulajdonságokkal bír. Csökkenti a stresszt. Csökkenti sok krónikus betegség kialakulásának veszélyét, mint például a cukorbetegség, szív-és érrendszeri betegségek, rák. Csökkenti a koleszterin szintet, zsírt éget, segít a fogyásban. Csökkenti az izom, és ízületi fájdalmakat, a menstruációs görcsöket. Megakadályozza a korai menopauza kialakulását. Hatásos asztmatikus görcsös köhögés esetén, különböző eredetű bélgörcsök, és görcsös fájdalmak esetén. Erős antioxidáns.

 

Mindennapi stressz kezelésére, alvás javítására függőség és tompaság nélkül. Rendelj most! Természetes megoldás 24 gyógynövénnyel! Tibeti gyógyászat alapján. 

OGYÉI NOTIFIKÁCIÓS SZÁM: 19115/2017

 

Lapozz bele katalógusunkba!

 

Vásárláshoz lépj be vagy regisztrálj: https://www.myrobalanmed-partner.com/customer/login

Keresés